Izabrana idejna rešenja za sajam u Milanu

Bez autora
Feb 27 2011

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) treću godinu zaredom finansijski podržava i organizuje nastup srpskih dizajnera na međunarodnom sajmu Salone Internazionale del Mobile, koji se održava od 12. do 17. aprila 2011. godine u Milanu u Italiji. Creative Space Serbia je koncept sa kojim će se Srbija predstaviti na ovom sajmu i na kom će se Srbiju promovisati kao lokaciju sa orginalnim dizajnom i kvalitetnim izvozno orijentisanim kompanijama iz industrije nameštaja. SIEPA je u januaru raspisala javni konkurs za izradu idejnih rešenja, u okviru kog domaći dizajneri imaju zadatak da dizajniraju šest komada nameštaja: sto, tapacirana garnitura, zidna lampa, podna lampa, stolica, i polica u zidnoj oblozi.

Rezultati konkursa za izradu idejnih rešenja industrijskog dizajnaAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) treću godinu zaredom finansijski podržava i organizuje nastup srpskih dizajnera na međunarodnom sajmu Salone Internazionale del Mobile, koji se održava od 12. do 17. aprila 2011. godine u Milanu u Italiji.

Creative Space Serbia je koncept sa kojim će se Srbija predstaviti na ovom sajmu i na kom će se Srbiju promovisati kao lokaciju sa orginalnim dizajnom i kvalitetnim izvozno orijentisanim kompanijama iz industrije nameštaja.

SIEPA je u januaru raspisala javni konkurs za izradu idejnih rešenja, u okviru kog domaći dizajneri imaju zadatak da dizajniraju šest komada nameštaja: sto, tapacirana garnitura, zidna lampa s, podna lampa, stolica, i polica u zidnoj oblozi. Osnovna ideja ovog konkursa je da se izaberu originalna rešenja naših dizajnera iz svake kategorije, na osnovu kojih će odabrana domaća preduzeća proizvesti navedene proizvode i koji će biti izloženi u okviru srpskog nacionalnog štanda na sajmu u Milanu.

Vođeni inovativnošću, umetničkim utiskom, funkcionalnošću, tehničkom izvodljivošću, i ekološkim aspektom proizvoda, žiri je doneo odluku da sledeći radovi budu predstavljeni na međunarodnom sajmu Salone Internazionale del Mobile u Milanu:

  • Idejno rešenje za stolicu: "stolica D" - autor: Design studio Kako.Ko. Ovo idejno rešenje izradiće kompanija za proizvodnju stolica i stolova "Eurokancom" iz Nove Pazove.
  • Idejno rešenje za  sto: "double table" - autor: Andrej Mišić. Ovo  idejno rešenje izradiće kompanija za proizvodnju ploča od masiva i nameštaja od punog drveta "Kolarević" iz Ćićevca.
  • Idejno rešenje tapacirana garniture: "trosed" - autor: Slavoljub Ljubić. Ovo idejno rešenje izradiće kompanija za proizvodnju visokokvalitetnog tapaciranog nameštaja "Atlas" iz Užica.
  • Idejno rešenje za podnu lampu: "lampa E" -  autor: Design studio Kako Ko. Ovo idejno rešenje izradiće kompanija za proizvodnju rasvete "Buck" iz Beograda.

Ambijentalnu dekoraciju štanda izradiće kompanija za proizvodnju i izradu enterijera "Enterijer Janković" iz Novog Sada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik